Hvidløg

Jeg har efterhånden læst rigtig mange bøger, artikler og videnskabelige studier i forhold til hvad man kan gøre for at dæmpe de allergiske reaktioner. Én ting der næsten altid går igen er - HVIDLØG. Faktisk er det hvidløgets indhold af bioflavonoidet og antioxidanten quercetin, der fungerer som et naturligt antihistamin.

Der er flere internationale studier der viser at quercetin kan stabilisere mastcellerne, som er de celler der udskiller histamin når slimhinderne kommer i kontakt med noget vi ikke kan tåle. Histamin udløser den allergiske reaktion, og ved at mindske mængden af histamin, mindsker man allergisymptomerne.

Vi putter hvidløg i stort set alt mad vi laver hjemme ved os og satser på vi ikke længere lugter 🙈🙊. Vi hakker, maser, river, rister hvidløg og putter det i dip, i supper, i gryderetter og endda smoothies. Jeg deler her min yndlingsopskrift med masser af hvidløg og jordskokker (som er en rigtig god kilde til præbiotika og guf for tarmene):

OPSKRIFT (til 4 personer):

(forudsætter at du kan tåle hvidløg og de øvrige ingredienser - husk at tjekke ingredienslisten, især på bouillonen)

1/2 kg. jordskokker

2-3 løg

3 kartofler

1 porre (kan udelades)

Ca. 4 spsk. jomfruolivenolie

6 fed hvidløg

3/4 L kylliingefond eller 3/4 l vand samt 1 spsk. Morga eller Herbamare urtebouillion

1/2 dl mandelfløde

Peber og himalayasalt

  1. Jordskokker og kartofler skrælles og skæres i mindre stykker
  2. Løget hakkes og sauteres i olivenolien
  3. Put alle ingredienserne i gryden (på nær fløden)
  4. Blend suppen til den bliver blød og lækker i konsistensen
  5. Tilsæt mandelfløden tilsidst (kan udelades)

God fornøjelse. Den smager himmelsk.


Hvis du vil nørde mere rundt i quercetin i forhold til allergi (og også astma faktisk), så start med disse HERHER og HER. 

OBS: DU SKAL FORTSÆTTE MED DEN BEHANDLING DU HAR AFTALT MED DIN LÆGE. AT TILFØJE HVIDLØG TIL MADEN SKAL SES SOM ET SUPPLEMENT.